Mitt avelsmål

Jag tycker att det är viktigt att veta vart man vill komma med aveln och ha det i bakhuvudet vid varje parning. Min målbild är en pigg Golden som har glimten i ögat, är kontaktsökande och följsam, apporterar det mesta i både vatten och på land. Men som självklart även är en familjehund, men en aktiverad sådan.

Utseendet är väldigt viktigt, jag vill ha en exteriört snygg hund både för utställning men främst för funktionen, hundens kropp ska kunna utföra det den är avlad för.

Och det låter ju så lätt, ta fram en snygg hund som kan apportera lite så är problemet löst. Men alla hundar har ju sina fel och det ska dom få lov att ha. Det är ju därför man avlar vidare för att försöka få fram den perfekta hunden, den är inte född än och antagligen kommer den inte att födas under min livstid men målet finns där.

För att se rasstandarden för Golden Retriever klicka här

 

Är du intresserad av en valp skicka gärna ett mail/sms där du beskriver vad du kan erbjuda en valp i form av träning och stimulans men även hur ni kommer lösa vardagen. Självklart går det även bra att ringa.

Innan ett ett eventuellt valpköp vill jag att hela familjen kommer på besök.